DE STRUISVOGEL

DE GROOTSTE EN MEEST FASCINERENDE VOGEL TER WERELD

Het idee is gerezen uit een samenloop van verschillende activiteiten.

Mijn broer en ik zijn in 1995 begonnen met het kweken van struisvogels.

Vier jaar later kwam er een struisvogelwinkel bij.  Het assortiment bestaat uit vers struisvogelvlees, bereid struisvogelvlees en struisvogeleieren. In 1995 was struisvogelvlees een nog onbekend product voor de mensen en het was zeker ondenkelijk van thuis zelf struisvogelvlees te bereiden.

Om de drempel te verkleinen kwam het idee van de Struisvogelfeesten, een jaarlijks ‘eetfestijn’  waar de mensen voor een lage prijs van het struisvogelassortiment konden proeven.

Rond de jaren 2000 was de struisvogel ingeburgerd.

Restaurant DIE VOLSTRUIS

HET AVONTUUR KAN BEGINNEN

Bijna afgestudeerd als traiteur-banketaannemer kan ik eindelijk starten met mijn droom.

Eethuis ‘Die Volstruis’ is geboren. Waar ik de keuken voor mijn rekening neem en mijn vrouw Leen de zaal. Al snel groeit onze zaak uit tot een geliefd restaurant voor jong en oud.

Maar waarom nu juist struisvogelvlees? Wel ten eerste is het lekker en gezond!

Het heeft een mooie donkerrode kleur en is qua textuur te vergelijken met rundvlees. Het is weliswaar, door het minimum aan vet en cholesterol, stukken gezonder. Struisvogelvlees bevat tot tien keer minder vet dan varkensvlees en is half zo mager als kip!

Even de voordelen op een rijtje:

  • Lekker & gezond vlees

  • Vet (1,6%) – en cholesterolarm (0,50%)

  • Boordevol eiwitten (28%)

  • Ijzerrijk (547 kJ / 100 gr)

  • Voedingsrijk & puur natuur

DIE VOLSTRUIS

Dit is geen schrijffout, maar Zuid-Afrikaans.

Die Engelse naam’ostrich’, is afkomstig van die latynse naam ‘avistruthius’, wat ’n beskrywing was vir die volstruis in die Romeinse tyd. Die Afrikaanse naam ‘volstruis’, het sy ontstaan gekry van die Duitse naam ‘vogelstruis’, die struis gedeelte afkomstig van die duitse ‘Strauss’, wat ’n duidelijke ooreenkoms toon teenoor die latynse ‘struthio’.  Dus is die Engels, sowel as die Afrikaanse naam, van Latynse oorsprong.